Lohärads IF Röd

Referat: Sunnersta AIF P99 Svart - Lohärads IF Röd

Dagens match hade vi på Sunnerstas begäran flyttat till Järlåsa eftersom dom skulle ligga där på läger. Det visade sig vara en riktig idyll mitt i skogen.
Tråkigt nog fick vi inte spela på bästa planen utan en åker.
Vi börjar dock matchen mycket bra och Sunnersta har svårt att ta sig över halva planen, Edvin har en jättechans när han kommer fri, flera långskott som inte är långt ifrån att gå in men till slut lyckas Hampus göra 1-0 och när vi går till halv tids vila känns det tryggt eftersom Sunnersta bara haft ett skott på mål. Vi hade nog också bara haft ett skott på mål men desto fler över mål. I halvtid snackar vi om att försöka försvara ledningen och inte gasa på för fullt framåt så att vi åker på kontringar.
Andra halvlek blir betydligt tuffare och Sunnersta kommer in betydligt bättre i matchen och vi får se att flera av deras killar är jätte duktiga fotbollsspelare. Väldigt svårt för båda lagen att få igång något passningsspel på den värdelösa planen och därför blir det inget riktigt ordnat spel. Inget av lagen lyckas skapa några riktigt vassa målchanser men Sunnersta får en straff efter att vi strulat lite i försvaret, den sätter dom otagbart för Alex. Sunnersta verkar få extra energi av detta och nu är det ett helt annat Sunnersta än i första halvlek. Dom vinner alldeles för många närkamper och vi ser riktig trötta ut. En desperat uppflyttning av Hampus på topp ger noll resultat eftersom inga bollar kommer.

Slutsummering blir:
vi nog led mer av att spela på åkern än Sunnersta,
kul att få bra motstånd,
vi får svårt när flera inte går in i närkamper som man faktiskt ibland gör på träning och det funkar inte mot så bra motstånd,
två avbytare var för lite i en så tuff match,
Hampus kämpa insats är otrolig (se och lär)
Adam Lang gör en mycket bra match: rörlig och tuff trots sin storlek.
Jocke har idag lite otur men kämpar jättebra trots skada.
Kanske skulle vi haft en straff men det är inget försvar för dom som efter matchen hade larviga åsikter om domaren, man kanske ska ge sig själv lite kritik om man nu inte tycker att man gjorde en fantastisk match. Lite själv rannsakan tack.
Positivt att grabbarna börjat snacka på planen,
negativt att det mest är negativa kommentarer!
Mycket beröm till Zacke som gör en kanon match defensivt,
egentligen tar det emot att skriva det efter din domar kritik men du var riktigt bra.
Tänk på att en sån här match ger mycket mer än seger med tvåsiffrigt.
Detta var andra gången utomhus i Uppland som vi inte vann.
Vi är än så länge obesegrade utomhus i 7 och 9-manna Upplands serie spel P99.

Vi tackar Sunnersta och domaren för en tuff match och ser fram mot ett returmöte i Lohärad på en betydligt bättre plan.

ons 14 sep 2011, 18:30 Lohärads IF Röd - Sunnersta AIF P99 Svart 4 - 1